EEN ontwerpend leren TOOLKIT

Ruimte voor onderzoekend en ontwerpend leren & talentontwikkeling
Vind jij aandacht voor individueel talent en de ontwikkeling van vaardigheden in de klas belangrijk? Dan is Loep iets voor jou. Loep maakt 21e eeuwse vaardigheden op een toegankelijke en gestructueerde wijze onderdeel van bestaanden lessen. Dit helpt jou om eigenhandig een contextrijk lesprogramma in te richten waarbij nieuwsgierigheid en eigenaarschap centraal staat.
Eigenaar over eigen proces
Met Loep wordt zowel leerkracht als leerling baas over het eigen ontwerpproces. Loep bevat een verzameling activiteit en processtappen waarmee je (leer)processen ondersteunt en verdiept. De variëteit aan activiteitsopties biedt inspiratie om lessen te ontwerpen waarbij rekening gehouden wordt met de vaardigheden die gevraagd worden in deze 21e eeuw.
Loep in het onderwijs
Loep is geschikt voor basisscholen, middelbare scholen, maar ook voor vervolgopleidingen (MBO, HBO en WO). Dit komt doordat Loep meegroeit in de ontwikkeling van de leerling en student. Loep bevat een verzameling activiteit en processtap-pen waarmee je (leer)processen ondersteunt en verdiept. De activiteiten en processtappen zijn zo gemaakt dat ze zowel structuur bieden voor beginners als gevorderden uitdagen.
De toolkit & het platform
Loep bestaat uit een online platform en een fysieke toolkit. De fysieke toolkit bevat alle Loep activiteiten en processtappen. Het digitale platform is ervoor gemaakt om het werken en leren met Loep zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo kun je alle houten Loep tokens scannen met je smartphone, tablet of laptop voor uitleg, voorbeelden en video’s.
bezoek het platform
Loep in het VO
Loep in het PO

Prijzen & aanschaffen

Er zijn 3 mogelijkheden om met Loep te starten.

Losse Loep toolkit
standaard

€79,-

per toolkit (incl. BTW & excl. verzendkosten)
De (fysieke) Loep toolkit is los te bestellen. Je krijgt tevens toegang tot de achterliggende methode, voorbeeld lessen en andere tips via het loep platform of door de houten tokens te scannen met je mobiel.

Losse Loep toolkit
basis

€79,-

per toolkit (incl. BTW & excl. verzendkosten)
De Loep toolkit Basis bevat dezelfde tokens als de standaard versie, maar met vertalingen en moeilijkheidsgraad aanduiding op de tokens. Dit is geschikt voor bijvoorbeeld basisscholen of als je volledig nieuw bent in de wereld van ontwerpend leren.

Toolkit(s)
+ portfolio platform

€79,- + €2,-

per toolkit + per leerling per jaar
(incl. BTW & excl. verzendkosten)
Loep komt het beste tot zijn recht als je de toolkit inzet in combinatie met het online platform. In het platform kun je projecten voorbereiden, klaarzetten en aan vaardigheden van de toekomst werken. Leerlingen kunnen zelf hun proces maken, bijhouden en wijzigen. Zo krijgen zij eigenaarschap over het proces en ontwikkelen zij hun eigen unieke portfolio.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bedankt voor je aanvraag, je krijg zo snel mogelijk bericht.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Loep workshops
Om het beste uit Loep te halen bieden wij ook workshops aan. Deze verschillen van korte workshops, studiedagen tot omscholingstrajecten voor zowel leerling, leerkracht of management. Op deze manier leren wij jou hoe je het beste uit jezelf en je leerlingen kunt halen met Loep.
vraag offerte aan

Deel jouw loep resultaten via social media

#loeptoolkit