Geschikt voor middenbouw/bovenbouw basisscholen

Modulo is een interactief bordspel geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door Modulo te spelen, ontwikkelen de leerlingen op een tastbare manier hun 21e eeuwse vaardigheden. In groepjes van drie tot zes spelers gaan ze op ontdekking in het thema duurzaamheid. Door het bouwen van een stad waarin mens, milieu en economie in balans moeten zijn, komen de leerlingen er achter dat duurzaamheid meer is dan een korte douche of het licht uit doen.

Product ontwikkeling

Op dit moment wordt er gewerkt aan de verduurzaming van het Modulo product. Zo straalt niet alleen het spel duurzaamheid, maar ook het product zelf. Door gebruik te maken van afgedankte computers en computer schermen, kan het nieuwe concept van modulo worden gebouwd. Dit wordt niet achter de schermen gedaan, maar samen met scholen. Op die manier is de productie van het spel ook een leerzame activiteit waarin hergebruik, techniek en samenwerken centraal staan.

Spel mogelijkheden

Het spel dat momenteel gespeeld kan worden met Modulo is gericht op kinderen. Door de veelzijdige techniek kunnen  het spelbord en de modules echter eenvoudig worden aangepast en zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan het aanbod niet alleen worden uitgebreid naar middelbare scholen, maar ook naar bedrijven. Het spel kan inzicht geven in gecompliceerde problemen waarbij systeem denken van belang is.

Word jij enthousiast van dit concept?

Dit product moet er komen