Leren en inspireren
met jouw schoolnetwerk

Jouw lokale netwerk beschikbaar in één klik

Klik brengt mensen met elkaar in verbinding door het lokale netwerk, bestaande uit ouders, alumni, bedrijven rondom de school én gastexperts, zichtbaar te maken en te activeren binnen een zelf opgezette community.  Doordat je met Klik van iedereen binnen deze community een rijk profiel maakt wordt het vinden van de juiste match voor jouw vraagstuk veel eenvoudiger. Op deze manier wordt contact met gepassioneerde mensen mogelijk gemaakt en kan het leren in de echte wereld plaatsvinden.

Van abstracte vakken
naar echte verhalen

Klik is dé tool om vakken en projecten tot leven te brengen. Dit gebeurt door het netwerk in en rondom de school te laten deelnemen aan het onderwijs door middel van een zelf opgezette community. Hier kan je als leerling / student makkelijker passende kennis en expertise vinden. Ook kunnen mensen met brede interesses en uiteenlopende beroepen deze leerlingen / studenten inspireren met (mogelijke) toekomstige studie- en / of beroepsrichtingen. Hierdoor begrijpen leerlingen / studenten sneller waarom ze iets moeten leren en kunnen ze uiteindelijk makkelijker concrete vervolgstudies of beroepen kiezen.

Het klik-platform

Klik is een eenvoudig en veilig online platform waarin een community kan worden opgezet met het lokale netwerk in en rondom de school, maar dat is nog lang niet alles. Klik bestaat uit de volgende onderdelen:
De profielen in Klik zijn rijk gevuld, waardoor er een breed beeld ontstaat van alle beroepen, skills en ervaringen in je netwerk.
Klik bestaat uit drie soorten gebruikersgroepen. De coach/docent/leerkracht en Student/leerling vanuit de school en de gast-expert/ouder/voogd of alumni van buiten de school.
Het netwerk wordt gevuld door de schoolgebruikers, zo blijft het netwerk overzichtelijk en veilig.
Door de uitgebreide zoek- en filter functies vind je snel en eenvoudig de match met jouw vraagstuk.
Heb je de juiste match gevonden? Dan kun je veilig contact opnemen. De contactgegevens van de ontvanger blijven anoniem, dus de ontvanger heeft volledige regie over zijn/haar privacy.

Veiligheid & Privacy

De regie over de Klik-community ligt volledig in handen van de school. Externen kunnen bijvoorbeeld alleen de community binnenkomen op persoonlijke uitnodiging van een docent / coach of een leerling / student. Op deze manier komt iedereen door iemand van het eersterangs netwerk de community binnen en doordat de beheerder kan zien wie door wie is uitgenodigd, wordt de privacy en de veiligheid van iedereen binnen de community gewaarborgd. Daarnaast kan iedere gebruiker zelf bepalen wie welke informatie te zien krijgt en waar je voor benaderbaar bent. In het geval van een contact- of communicatie-verzoek blijven de gegevens van de ontvangende gebruiker ook beschermd en kan hij/zij bepalen of persoonlijke gegevens gedeeld worden. Kortom, een veilige plek waarin iedereen grip heeft op zijn eigen gegevens en betrokkenheid.

Het onderwijs van Morgen

Een inspirerende en toekomstgerichte leeromgeving gaat veel verder dan alleen een toffe werkplaats of het inrichten van leerpleinen. Leren gaat volgens Studio Tast ook over gevoel, emotie en verbinding maken met anderen. Wij denken dat studenten / leerlingen hierdoor pas echt geïnspireerd worden. Iedereen leert op zijn eigen manier. Door kennis in context te kunnen plaatsen gaat informatie pas tot de verbeelding spreken en komen studenten / leerlingen erachter waar zij écht enthousiast van worden. Klik zorgt ervoor dat zij op een veilige manier met de juiste mensen in contact kunnen komen.

Meteen aan de slag

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Klik? Wij nemen u graag mee door het platform en de mogelijkheden voor uw school.

Borgen in jouw onderwijs

Klik is de tool om vakken en projecten tot leven te brengen door de community rond de school te laten participeren in het onderwijs. Deze verbinding met je schoolnetwerk levert op dat je snel passende kennis en expertise kun vinden en dat mensen met brede interesses en uiteenlopende beroepen de studenten/leerlingen kunnen inspireren met (mogelijke) toekomstrichtingen. Hierdoor snappen leerlingen waarom ze iets moeten leren en kunnen ze uiteindelijk makkelijker concrete vervolgstudies of beroepen kiezen.

Ervaringen van Klik-gebruikers

Kennispartner

Context & co.

Klik is in samenwerking ontwikkeld met Context & Co. Context &Co maakt de verbinding tussen onderwijs, ouders en bedrijven. Met verbindende digitale tools en activerende workshops wordt voor leerlingen de lesstof treffend gebracht en binnen de context geplaatst. Leren krijgt hierdoor een doel en een toekomst. Voor de school levert het een hecht netwerk op van ouders die praten over hun bijdrage op school. Bij alle opdrachten werken wij samen met de school. Wij geloven erin dat alleen iets werkt voor jullie school als jullie zelf mee ontwikkelen, docenten, leerlingen en ouders indien gewenst.

Klik support

Wil je meer weten of ben je al een gebruiker van Klik en kom je er niet uit? Neem dan contact op met Mitchell:

Mitchell Jacobs
klik@studiotast.com
+31 (0)6 83 35 08 77 (Kantoor)