Leren en inspireren
met jouw schoolnetwerk

Klik, het schoolnetwerk

Jouw lokale netwerk beschikbaar in één klik

Klik helpt jouw school om het lokale netwerk van gast-experts, ouders, bedrijven en alumni van en rondom de school zichtbaar te maken, te vinden en te activeren.
vraag een demo aan

Van abstracte vakken naar echte verhalen.

Het schoolplein is een netwerk van mensen met brede interesses en uiteenlopende beroepen dat vaak onbenut blijft. Zonde, ouders kunnen de abstracte vakken levendig maken en binnen hun context plaatsen. Hierdoor snappen leerlingen waarom ze iets moeten leren en kunnen ze uiteindelijk makkelijker concrete studies kiezen.


Een platform voor mensen

Klik is een eenvoudige zoekmachine om het lokale netwerk van de school te benaderen, maar het is meer dan dat. Klik is:
Het platform

Het platform maakt alle profielen makkelijk vindbaar en helpt tijdens het communicatieproces.

Workshops & tools

De workshops en tools activeren de community en bieden handvatten voor leraren en ouders om samen vernieuwende lessen te ontwerpen.

Community

In de community ontmoeten alle Klik scholen elkaar. Hier inspireren ze elkaar met toepassingen van Klik in hun onderwijs.

Expertises

Een breed aanbod van ouders, buren, ooms en tantes: iedereen kan worden aangesproken waar ze passie voor voelen.

Bedrijven

Het laagdrempelig zichtbaar maken van bedrijven in de buurt helpt bij het vinden van duurzame relaties en inspirerende stageplekken.

Privacy

Iedere gebruiker bepaalt zelf hoe het profiel zichtbaar is en hoe vaak hij/zij benaderd mag worden.

Klik in gebruik

Bij "De Nieuwste School" in Tilburg

De Nieuwste School (DNS) heeft een uniek onderwijsconcept: zij nemen de verwondering van leerlingen als uitgangspunt. Met de onderzoeksmethode van DNS gaan de leerlingen zelf op zoek naar antwoorden op uiteenlopende vraagstukken. Het lokale netwerk van experts in Klik is daarin een nieuwe waardevolle informatiebron. De leerlingen kunnen nu zelfstandig contact opnemen met experts voor een telefonisch overleg, een vraag per mail, een interview of het regelen van een workshop.


Meteen aan de slag

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Klik? Wij nemen u graag mee door het platform en de mogelijkheden voor uw school.

vraag een demo aanKlik aanschaffen

Kennispartner

Context & co.

Klik is in samenwerking ontwikkelt met Context & Co. Context &Co maakt de verbinding tussen onderwijs, ouders en bedrijven. Met verbindende digitale tools en activerende workshops wordt voor leerlingen de lesstof treffend gebracht en binnen de context geplaatst. Leren krijgt hierdoor een doel en een toekomst. Voor de school levert het een hecht netwerk op van ouders die praten over hun bijdrage op school. Bij alle opdrachten werken wij samen met de school. Wij geloven erin dat alleen iets werkt voor jullie school als jullie zelf mee ontwikkelen, docenten, leerlingen en ouders indien gewenst.



Klik support

Wil je meer weten of ben je al een gebruiker van Klik en kom je er niet uit? Neem dan contact op met Mitchell:

Mitchell Jacobs
klik@studiotast.com
+31 (0)6 83 35 08 77 (Kantoor)